Ekonomija

Goraždanska Janjina pokrenula proizvodnju plastičnih dijelova

Nakon 18 godina uspješnog poslovanja na tržištu sekundarnih sirovina, goraždanska kompanija Janjina pokrenula je i prvu proizvodnju.

Radi se o proizvodnji plastičnih dijelova, odnosno brizganju ili livenju plastike čime zaokružuju jedan proces proizvodnje i vraćanje plastike u ponovnu upotrebu.

“Brizganje plastike, tj. livenje plastike je najčešće korišteni metod u današnjoj preradi plastike. Dijelovi proizvedeni brizganjem plastike pod pritiskom mogu biti različitog nivoa kompleksnosti i kvaliteta površine. Bez obzira o kojoj se vrsti proizvoda radi, te od koje vrste plastike, svi proizvodi prolaze kontrolu, te su izuzetno kvalitetni”, navode iz ove kompanije.

Napominju da u procesu proizvodnje upotrebljavaju isključivo najkvalitetnije sirovine, a konstantan razvoj u skladu sa tehničko-tehnološkim dostignućima rezultira visokim kvalitetom proizvoda. Kao imperativ u poslovima vezanim za brizganje, odnosno proizvodnju dijelova od plastike, ističu trajnost i izdržljivost svojih proizvoda.

Inače, trenutno su u ponudi dva proizvoda – kopče za tregere radnih odijela i čepovi za kutije dimenzija 1×1, 2×2, 3×3 i 4×4.

“Kopče za tregere radnih odijela se trenutno izrađuju u standardnim bojama koje se traže na tržištu namjenske industrije, crna i siva, ali po potrebi i dogovoru, kopče možemo proizvoditi u bilo kojoj boji. Također, čepove za kutije brizgamo u bojama koje odgovaraju potrebama kupaca, a trenutno radimo sa sivom, crnom, te zelenom bojom. Kopče za tregere, kao i čepove za kutije, izrađujemo od kvalitetne plastike, te su proizvodi od ove vrste plastike izdržljivi i kvalitetni”, kažu u Janjini.

Dodaju da u skorijoj budućnosti planiraju nabavku više vrsta alata za brizganje, tj. livenje plastike, a sve u skladu sa potrebama tržišta za određenom vrstom proizvoda od plastike.

Budući da su osnovani kao preduzeće za reciklažu sekundarnih sirovina, te vode računa o okolini, važno je istaći da sve njihovi proizvodi mogu ponovno reciklirati, te iskoristiti za proizvodnju novih dijelova.

akta.ba

Povezani članci

Back to top button