Vijesti iz zemlje

Bingo Zenica: Predramazanska ponuda pašteta sa čvarcina iz Srbije

Od naših zabrinutih čitatelja smo dobili jedan tekst i par fotografija koje govore o predramazanskoj ponudi firme Nelt Co. tj. njenog ogranka mesne industrije NEOPLANTA iz Republike Srbije koji se posljednjih mjeseci kao brend svojim ponudama raznih mesnih proizvoda pod nazivom PATELINA širi cijelom Bosnom i Hercegovinom

 Tako je u redakciju našeg portala prispjelo pismo zabrinutih građana Bošnjaka koji su nas izvijestili o šokantnoj predramazanskoj ponudi mesnih proizvoda, tj. PAŠTETA SA ČVARCIMA i drugim PAŠTETAMA SVINJSKOG sadržaja firme NEOPLANTA iz Srbije.

Naime za vikend u prodavnici “BINGO” u zeničkom naselju Lukovo polje navedena firma je bez imalo osjećaja, pa možemo reći i srama, većinskoj muslimanskoj populaciji uz suradnju sa menadžerskim timom prodavnica BINGO nudila svinjske proizvode ni manje ni više nego im je nudila i samu degustaciju.

Pokušali smo kontaktirati nekoga iz prodavnica “BINGO” u Zenici, ali nisu iskazali dobru volju za razgovor, mada moramo napomenuti da je “BINGO” kao jedini lanac trgovina u BiH kojeg smo vrlo rado predlagali i reklamirali iz više razloga. 

Ovaj marketinški potez itekako utiče ne samo na našu uredničku politiku naspram “BINGO” lanaca nego vjerojatno i na veliki broj ogorčenih muslimana.

Ovim putem pozivamo vlasnika i menadžerski tim “Bingo” lanaca trgovina da imaju na umu da su kupci u njihovim trgovinama velikim brojem Bošnjaci koji i tekako gledaju na ovakve propuste i mi se iskreno nadamo da je ovo bio samo jedan propust koji se neće ponoviti, jer mi kupci uvijek možemo imati alternativu dok je lanci trgovina nemaju.

Evo dijela teksta koji govori o gore navedenoj firmi:

Neoplanta, Srbija

Neoplanta je jedan od najstarijih brendova u Srbiji sa tradicijom dugom 126 godina. Od davne 1885 godine do danas, Neoplanta je očuvala tradicionalnu preradu mesa. Visok kvalitet, strogu zdravstvenu ispravnost i bezbednost Neoplantinih proizvoda garantuje zaokružen proizvodni proces. Na 1000 hektara zemljišta uzgajaju se kulture koje se koriste kao sirovina za proizvodnju stočne hrane i tako počinje lanac koji je od početka do kraja pod kontrolom stručnog tima Neoplante. Sledeća snažna karika u lancu je Neoplantina farma svinja, jedna od najvećih u regionu čija godišnja proizvodnja iznosi oko 40.000 tovljenika. Svakog meseca proizvede se blizu milion kilograma mesa i mesnih prerađevina u sklopu portofolija od preko 85 deliktesnih proizvoda, piše portal Islammylife.tv.

 Ova kompanija ima i halal liniju koja je zasebna i odvojena od ostale proizvodnje pa smo očekivali da će upravo svoj halal program promovirati. Međutim, desilo se suprotno. Da li je pogriješio marketing kompanije ili je u pitanju nešto drugo ostaje da vidimo.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button