Iftarski meni: Restovani krompir s paprikom i sirom
Priprema 15 min
Kuhanje 22 min
Serviranja 6 porcija
Sastojci:
700g krompira, isječenog na 12 mm debele kocke
60g maslaca
1 veliki luk, krupno nasjeckan
2 velike paprike isječene na kockice
375g edamera, narendanog
Priprema:
Isjecite krompir na kockice i kuhajte ga nakon ključanja vode još 5 minuta. Sklonite s vatre i iscjedite vodu.
U velikoj tavi istopite maslac, dodajte krompir i luk i ostavite na umjerenoj vatri uz često miješanje još 5 minuta. Dodajte paprike i nastavite da pečete uz miješanje još 5 minuta, dok paprike ne omekšaju.
Pojačajte temperaturu na najjače i ostavite na vatri još par minuta, dok krompir ne postane smeđkast. Dodajte soli i bibera po ukusu. Prebacite povrće u vatrostalnu posudu pa prekrijte sirom i pecite dok ne dobijete lijepu koru zlatne boje.
akos.ba