Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > 7 prirodnih osvježivača zraka – brzo i jeftino

7 prirodnih osvježivača zraka – brzo i jeftino

Da bismo si osigurali ugodne mirise, često mislimo da je potrebno izdvojiti i velike količine novca. Ipak svi oni osvježivači zraka, velike mirisne svijeće i štapići koštaju mnogo?

Da bismo dokazali suprotno, donosimo 7 prirodnih načina, koji bez hemikalija, uz malo novca, osiguravaju „stres free zonu“, udobnost i svježinu za vaš dom.

Naranča i cimet

U vodu koja krčka na štednjaku, dodajte kriške naranče i nekoliko žlica cimeta u prahu, ili štapića cimeta. Ugasite plamen i ostavite lončić na štednjaku; prekrasan miris širit će se kuhinjom i prostorijama vašeg doma.

Ulje u spreju

Da biste zamijenili kemikalije iz osvježivača zraka ugodnim esencijalnim uljima, dovoljni su vam esencijalno ulje, voda i bočica za raspršivanje. Tri do četiri kapi esencijalnog ulja po vlastitom odabiru pomiješajte sa šalicom vode. Tekućinu prelijte u bočicu za raspršivanje i koristite kao osvježivač zraka. Prije uporabe protresite bočicu. Tekućinom možete posprejati zrak, jastuke, pa čak i kauč.

Čistač tepiha

Tepisi su često izvori neugodnih mirisa, a jednostavan način njihova čišćenja je kombinacija boraxa, sode bikarbone, esencijalnog ulja ili začina. Sve sastojke treba pomiješati, a potom raspršiti po tepihu. Ostavite smjesu 15 do 20 minuta, a potom tepih pousisajte. Detaljnije upute pronađite na linku.

Nauljeni štapići

Jednostavan trik za svježinu vaše kupaone krije se u kombinaciji štapića za uši umočenih u vaše najdraže esencijalno ulje. Štapić sakrijte u rolu papira i uvijek ćete imati tajan, malen, ali moćan izvor ugode. Preporučujemo da istovremeno koristite nekoliko štapića.

Osvježivač zraka u staklenci

Ovaj osvježivač zraka možete koristiti u svojem domu, ali i automobilu. Probušite nekoliko rupica na poklopcu staklenke, a u staklenku stavite ½ šalice sode bikarbone te 4 do 6 kapi esencijalnog ulja. Staklenku položite gdje god zaželite miris svježine. Ako nemate staklenku s limenim čepom, poklopite bilo koju s pamučnom krpom ili plastikom te na njima probušite rupice. Da bi staklenka stalno pružala ugodan miris, svakih nekoliko tjedana u nju ponovno kapnite nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Cvijeće

Bilo bi neobično da u nizu prirodnih načina kojima možete osvježiti prostor ostavimo onaj najočitiji – cvijeće. Biljke same po sebi pročišćuju zrak prostorija u kojima se nalazite, a i dekorativno su veliki plus za svaku sobu u kojoj se nalaze.

Zato pohitajte na tržnicu po svoj stručak ili u najbližu prodavaonicu, kako biste pribavili biljku koja će danonoćno čuvati vaš dom od neugodnih i ustajalih mirisa.

krenizdravo.rtl.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top