Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Rekreacija > 5 omiljenih zimskih sportova

5 omiljenih zimskih sportova

Mnogi zimski sportovi katkad nepravedno zaboravljeni, čekaju svoju priliku svake zime, naročito za trajanja zimskih uslova, odnosno za pojave snijega i leda, koji naravno ne moraju biti preduslov. Tako, mnogi od sportova koje ćemo vam predložiti za zimsku rekreaciju nisu oni na koje ćete morati potrošiti gomile novca počevši od opreme niti ćete morati lupom tražiti komadić slobodnog mjesta gdje ćete se moći koncentrirati na ono što radite.

  1. Klizanje

Od umjetničkog do sportskog klizanja – izbor je na vama. Umjetničko klizanje podrazumijeva niz atraktivnih, baletnih figura pretočenih u ples, dakle pogodno je za sve vas ljubitelje „lijepih“ sportova, pomoću kojih ćete moći naglasiti umjetničku stranu. Nabavite klizaljke (iznajmite ili kupite) i uživajte!

  1. Sanjkanje

Sanjke su čista zimska klasika! I ne morate biti dijete da biste uživali. Naša je zemlja prepuna brežuljaka koji su zimi prekriveni snijegom; osim što će vam koristiti pješačenje kroz snijeg dok se popnete na brežuljak, od pogleda s njega, svježeg zraka na kojem ćete provesti vrijeme i užitka kojem ćete se prepustiti kad se sjurite sa saonicama, ovaj će vam zimski užitak pomoći da doslovce izbrišete stres, napunite baterije, dišete čisti zrak i osjećate se opušteno i razigrano kao dijete.

  1. Trčanje

Trčanje je uobičajen sport, a joggingom se bavite već godinama. Zamijenite tenisice zimskim čizmama za snijeg, dobro se odjenite i krenite u trčanje po snijegu! Nastojte pronaći ravnu površinu na kojoj je visina snijega najviše 40 cm, a sigurni ste da nećete naletjeti na kamen i uganuti zglob. Ovo će osim za vašu kondiciju biti odlična vježba za noge jer snijeg pruža otpor poput utega, otežava vam kretanje te tako ulažete više truda.

Prije početka vježbanja, kao i na suhom, savjetujemo vam vježbe zagrijavanja kako ne bi došlo do upale mišića. Osim trčanja po snijegu možete i hodati, što je također odlična rekreacija naročito za sve vas slabije kondicije koji se tek spremaju baciti na zahtjevnije stvari!

  1. Grudvanje

Evo još jednog omiljenog dječjeg sporta! Ukoliko više niste dijete i izgubili ste većinu od djetinje zaigranosti, a na poslu vas zovu “mrgud” ova rekreacija vratit će vam veselje u život i osmjeh na lice.

Skupite ekipu prijatelja te poput paintballa, cilj neka vam bude pogoditi što više igrača protivničke ekipe. Ekipe označite istom bojom kapa ili šalova. Smislite vlastita pravila. Lovite se po šumi, skrivajte iza stabala, trčite i bacajte grudve visoko u zrak ili prema protivniku… Možete izabrati i alternativnu opciju te napraviti/označiti metu te gađati prema principu bacanja kugle.

https://www.fitness.com.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top