Vijesti iz zemlje

24 godine Udruženja “Prosvjetitelj”

Danas je u Tuzli održana redovna godišnja radna skupština Udruženja „Prosvjetitelj“. Više od 130 članova Udruženja stiglo je iz svih dijela BiH, ali i dijaspore kako bi obilježili 24. godišnjicu rada i postojanja „Prosvjetitelja“ te kako bi zajedno obilježili Dan nezavisnosti BiH.

Skupština je održana u prelijepoj atmosferi, a otvorena je učenjem Kur’ana i intoniranjem državne himne. Učenjem Fatihe prisutni članovi sjetili su se šehida Udruženja koji su svoje živote ugradili u temelje BiH.

Poslije toga prisutni članovi imali su priliku da pogledaju film o aktivnostima Udruženja u protekloj 2016. godini. Mnoštvo je aktivnosti koje su članovi „Prosvjetitelja“ realizirali.

Finansijski izvještaj članovima skupštine predočio je Nerzudin Hajdarević, predsjednik Udruženja, a plan rada za 2017. godinu Nuraga Junuzović, predsjednik Skupštine Udruženja.

Nakon podne-namaza članovi skupštine potvrdili su imenovanja rukovodstva Udruženja, a poslije toga prisutnima je predavanje održao dr. Nermin Lapandić.

Poslije dr. Lapandića prisutnima se obratio mr. Rašid Kasumović koji je govorio o strategiji Udruženja „Prosvjetitelj“ za vremenski period 2017-2021.

Udruženje „Prosvjetitelj“ tradicionalno dodjeljuje pohvale i plakete svojim članovima za doprinos u radu Udruženja, a pohvale su primili: Mirsad Dautović, tim Živinice; Senaid Tabaković, tim Srebrenik; Nedim Ćehajić, tim Janja; Advan Akeljić, tim Vitez; Benjamin Serdarević, univerzitetski tim Tuzla; Almedin Husejinović, tim Tuzla; Fahrudin Lugavić, tim Banovići; Alvir Klinčević, tim Zavidovići; Alen Beglerović, tim Mostar; Saudin Fejzić, tim Fojnica; Mirsad Forić, tim Čelić; Jasmin Herić, tim Zavidovići; Mensur Mujčinović, tim Čelić; Hakija Kahriman, tim Nemila; Mersudin Majstorović, tim Bratunac, Nihad Salihović, tim Lukavac i Alimr Glavić, univerzitetski tim Tuzla.

Zlatna plaketa Zlatni grb Udruženja dodjeljena je sljedećim članovima:

–           Jasmin Stovrag. Plaketa se dodjeljuje za doprinos u prvoj digitalizaciji zbirke hadisa i izradi android aplikacija;

–           Dr. Adis Zilić za postignute naučne rezultate i uspješnu odbranu doktorske disertacije na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru;

–           Admir Blitović, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Brod. Plaketa se dodjeljuje za rad i unapređenje MIZ Bosanski Brod;

–           Šefik Suljić. Plaketa se dodjeljuje za doprinos i zalaganje za opće interese Bošnjaka muslimana;

–           Ermin Jusufović. Plaketa se dodjeljuje za doprinos i zalaganje za afirmaciju sporta i postizanje visokih rezultata u sportu.

Zlatnu plaketu Udruženja „Prosvjetitelj“ primili su: Damir Babajić, Izet Bajramović, Sedin Oruč, Hediye Uschi Wohlgefahrt, Fahrudin Alihodžić, Adnan Čolaković, Mufid Mustafić, Mirsad Mustafić, Aziz Hurem, Kenan Šehović, Senad Salihović, Armin Avdić, Haris Šehović i Semir Zejćirović.

Zlatna plaketa sa zlatnim grbom „Zlatni aktivista” za 2016. godinu dodjeljuje se isključivo članovima udruženja za podršku i doprinos u realizaciji programskih ciljeva udruženja  “Prosvjetitelj”. Titulu Zlatni aktivista u 2016. godini ponijeli su Nedim Hazić, Sedika Bajrić i Haris Skoko.

Posebnu nagradu, putovanja na hadž ove godine dobio je dugogodišnji član Udruženja Elvis Gogić.

Na kraju, prisutnima se obratio Nerzudin Hajdarević, predsjednik Udruženja koji se zahvalio članovima na dolasku, čestitao im 24. godišnjicu djelovanja Udruženja te Dan nezavisnosti BiH.

Piše: Alem Dedić 

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button