Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > 100 % domaći ekološki proizvod: Almy Zenica planira izvoz Baumy brenda

100 % domaći ekološki proizvod: Almy Zenica planira izvoz Baumy brenda

Firma Almy d.o.o. iz Zenice prvi put učestvuje na Mostarskom sajmu gospodarstva, a tržištu se predstavila sa novim Baumy brendom. Takođe, Almy se predstavio na sajmu ZEPS 2014. i Grames 2015. u Banja Luci.

U izjavi za Poslovni portal eKapija.ba, brend manager za Baumy proizvode u firmi Almy d.o.o. Adnan Kubat kazao je da je Baumy već drugu godinu na tržištu.

“Kvalitetom osvajamo tržište BiH, a kupci sami traže proizvode Baumy. Ovdje u Hercegovini trenutno nemamo distributera naših proizvoda. Otvorili smo neke razgovore, a na sajam smo došli da bi postigli dogovor i kako bi već u ovoj godini imali tržište u Hercegovini”, izjavio je Kubat.

Spomenuo je da se Almy predstavio i na ZEPS-u i u Banja Luci.

“U našem asortimanu zastupljene su: boje za zidove, gotove fasade, dekorativni i završni malteri za unutrašnje zidove, boje za fasade, boje za beton, edelputz malteri, podloge ili impregnacije za zidove, ljepila, gotovi malteri, mašinski malteri, estrisi i fugmase, te mase za izravnjavanje. U ovoj godini imamo u planu početi proizvodnju uljanih boja i lakova, a to podrazumjeva upošljavanje novih radnika i proširenje proizvodnih kapaciteta. Nova fabrika biće smještena u Zavidovićima”, rekao je Kubat.

Kazao je da postojeća Almyjeva fabrika ima površinu od 1.000 kvadratnih metara, a u jednoj smjeni može proizvesti 30 tona materijala na bazi cementa, osam tona fasada i šest tona boja.

Naveo je da u budućnosti, Almy planira izvoz Baumy Brenda na strana tržišta.

100 posto domaći proizvod

 “Proizvodi Baumy 100 posto su domaći i ekološki su prihvatljivi. U almyjevoj fabrici vrši se zatvorena proizvodnja na vodenoj bazi, ne zagađuje se okolina, nema nikakvih prašina u zraku ili ispuštanja otpadnih voda”, pojasnio je Kubat.

K.S.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (5)
Top