Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Zasladite vikend kolačem od jabuka i pudinga

Zasladite vikend kolačem od jabuka i pudinga

Začinite kolač od jabuka slojem pudinga i dobit ćete nezaboravan desert.

Neka vam je u slast!

Puding od vanilije:

  • 4 kom žumanjka
  • 2.5 dl punomasnog mlijeka
  • 4 kapi vanilijinog ekstrakta
  • 4 list zelatine
  • 2.5 dl vrhnja za šlag
  • 80 g  oraha

Biskvit:

  • 2 kom  jaja
  • 1 čaša kristalnog šećera
  • 1 čaša jogurta (3.2% masti)
  • 0.5 čaša  ulja
  • 0.5 čaša brašna
  • 0.5 kom praška za pecivo
  • limunova korica

Pire od jabuka:

  • 4 kom jabuke (cijele)
  • 0.5 mala kašikica mljevenog cimeta

Priprema:

1. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu limunovu koricu. Izmiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namazan i pobrašnjen lim pa pecite oko 25 minuta na 200°c.

2.Oguljene jabuke sitno narežite. U zdjelu stavite šećer i zagrijavajte ga na laganoj vatri dok se ne otopi i karamelizira. Maknite ga s vatre i dodajte mu jabuke s cimetom. Miješajte i pirjajte na laganoj vatri dok se jabuke ne počnu raspadati, a smjesa zgušnjavati i lijepiti. Kad se malo ohladi, stavite smjesu na pečeni ohlađeni biskvit.

3.Za puding od vanilije izmiješajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Postupno ulijte mlijeko i kuhajte na pari dok se smjesa ne zagrije. Maknite s vatre, dodajte vaniliju i želatinu (prethodno je prelijte vodom pa kad nabubri, procijedite). Miješajte dok se krema ne ohladi. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Raspodijelite kremu po pireu od jabuka i pospite kolač orasima. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se kolač dobro stisne.

www.zagreb.info

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top