Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Zamjenik premijera Turske Mehmet Şimşek potvrdio dolazak na SBF

Zamjenik premijera Turske Mehmet Şimşek potvrdio dolazak na SBF

Mehmet Şimşek, zamjenik turskog premijera potvrdio je dolazak na 7. međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum 2016. “Jedan region, jedna ekonomija- Perspektive Kina +16“, koja će se održati 4. i 5. maja u Sarajevu.

Zamjenik premijera Republike Turske, Şimşek je postao u novembru 2015. godine. Ranije je obnašao funkciju ministra finansija. U vrijeme dok je bio na čelu Ministarstva finansija Turske Şimşekova fiskalna politika rezultirala je snažnim oporavkom turske ekonomije.

U okviru 7. SBF-a, koji organizira BBI banka u saradnji sa Vijećem ministara BiH, Şimşek će učestvovati u radu plenarne sjednice prvog dana SBF-a.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum u fokusu ima cijeli region promovirajući viziju regije kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, edukacije za strane studente i atraktivne turističke i investicijske destinacije.

U drugom dijelu konferencije, 5. maja, svjetski eksperti, predstavnici institucionalnih investitora iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije, turizma i edukacije prezentirat će najbolja međunarodna iskustva iz ovih oblasti, te puteve za razvoj potencijala koje posjedujemo.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.

Trećeg dana SBF-a predviđeno je da strani investitori posjete proizvodne pogone domaćih proizvođača.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top