Kulinarstvo

Za današnji ručak predlažemo: Kvrguša

Recept: Cool Chef MiraLi

Sastojci  4 osobe:

1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)

1 kašika Vegete

7 kašika ulja

6 jaja

150 g Pšeničnog oštrog brašna

½ kašikice soli

500-600 ml mlijeka

Priprema

1.Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom .

2.Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.

3.Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.

  1. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.

5.Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.

Savjet:

Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…

Kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

coolinarika.com

Povezani članci