Vijesti iz zemlje

Voditeljica Hayat TV zaplakala tokom najave priloga o smrti Hatidže Mehmedović

Vijest o smrti Hatidže Mehmedović širom BiH, ali i regiona dočekana je s nevjericom i tugom. Koliko je smrt Hatidže Mehmedović nenadoknadiv gubitak pokazuju i suze voditeljice “Vijesti u 7” Maide Burgić koju su slomile emocije tokom najave priloga o smrti heroine Hatidže Mehmedović.

Naredne minute ćemo posvetiti istinskoj srebreničkoj heroini i simbolu borbe za istinu. „Sanjam ih. Zovem ih. Tražim ih. Dođu mi na san i ja kažem: ‘Ljubi vas majka, sanjam li ja ovo ili ste se vi stvarno vratili?, kažu stihovi Mileta Stojića o snovima majke Hatidže Mehmedović. Majka Hatidža sinoć je prestala sanjati. Nakon duge i teške bolesti preminula je na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

U prilogu ispod pogledajte jedan od posljednjih intervjua majke Hatidže koji je dala za našu televiziju. Hatidža Mehmedović živjela je sama, njeno sve bogatstvo nestalo je u genocidu. Zločinci su joj ubili sinove Azmira i Almira, muža Abdulaha i desetke muških članova familije. Jedino društvo Hatidži pravile su tri jele koje je u dvorištu kuće njen sin Almir posadio dok je išao u školu. Bila je istinski borac za pravdu, kazala je nakon njene smrti Hajra Ćatić, majka s kojom se često družila.

Ćatić kaže kako je često sama sebi postavljala pitanje ‘otkud joj tolika snaga’, ali ovo je dokaz da je tuga prouzrokovana zločinačkom rukom bila jača od nje.

hayat.ba

Povezani članci

Back to top button