Ekonomija

Voda Nevra iz Kreševa ide na arapsko tržište

Prošle sedmice potpisan je ekskluzivni ugovor između TREC International iz BiH i „Abdulla Al Masaood & Sons“ iz Abu Dhabija o distribuciji prirodne izvorske vode „Nevra“ na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Do partnerstva je došlo nakon prepoznavanja važnosti uvođenja na tržište jedinstvenog proizvoda koji bi bio od velikog značaja za dobrobit potrošača u UAE, pa će „Nevra“ uskoro biti dostupna u svim većim marketima u toj državi, te u okolnim državama, Libanonu i sjevernoj Africi.
„Nevra“ je prepoznata upravo kao jedna od rijetkih voda u svijetu koja sadrži minimalnu količinu natrija (0,002 mg/L) te svojim mineralnim sastavom čini jednu od najkvalitetnijih voda među onima čije analize redovno provode različite laboratorije u Evropi.
– Imati prirodnu izvorsku vodu bez natrija koju možemo pružiti potrošačima na tržištu UAE je od izuzetnog značaja, kazao je, uz ostalo, Abdulla Al Masaood, predsjednik AMS-a.
Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zoran Miličević izrazio je uvjerenje da će ovaj posao biti uspješno završen na zadovoljstvo svih strana.
– Nadam se da će u budućnosti biti još više takvih sporazuma između kompanija iz Bosne i Hercegovine i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – kazao je.
Tokom svečanosti potpisivanja partnerstva, održane u sjedištu AMS-a u Abu Dhabiju, generalni direktor TREC Internationala Siniša Holik kazao je kako je BiH zemlja bogata prirodnim resursima.
– Ovakvim partnerstvom s renomiranom kompanijom kao što je AMS, koju predvodi čovjek s vizionarskim pogledima, ovaj proizvod je tek jedan od prvih iz BiH koji će biti predstavljeni potrošačima u UAE i GCC, kojima ćemo im omogućiti daljnje i prirodne izbore kojim će obogatiti svoj stil života, istakao je Holimk, prenio je općinski sajt Kreševa.

H.E. Abdulla Al Masaood je osnivač, CEO i predsjednik tvrtke „Abdulla Al Masaood & Sons“. Njegova dva sina, Humaid Al Masaood i Khalifa Al Masaood, članovi su Upravnog odbora i aktivno sudjeluju u pomaganju svom ocu u razvoju i ostvarivanju njegovih poslovnih vizija. Abdulla Al Masaood, potaknut svojim ranijim iskustvima u porodičnom poslu i željom da se upušta u nove poslovne ideje, danas posjeduje 15-tak kompanija.

TREC International je kompanija osnovana za savjetovanje, pomoć i trgovinu lokalnom i međunarodnom robom na globalnom nivou, a u Bosni i Hercegovini djeluje od 2015. godine.

indikator.ba

Povezani članci

Back to top button