Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Varaždin: Dodijeljen halal certifikat industriji mesa Ivanec doo

Varaždin: Dodijeljen halal certifikat industriji mesa Ivanec doo

Industrija mesa Ivanec  d.o.o. , jedna je od tri mesne industrije u Republici  Hrvatskoj registrirane za izvoz junećeg mesa te mesnih prerađevina, a Halal certifikat im je dodijeljen nakon kontrole svih proizvodnih procesa, tehnoloških postupaka i uspješno obavljenog halal certifikacijskog audita od strane Centra za certificiranje halal kvalitete.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni i linije za proizvodnju trajnih proizvoda od junećeg mesa čime je Halal tržište RH bogatije za novih pet proizvoda.

Halal certifikat gđi. Snježani Čipćič, predsjednici Uprave IM Ivanec d.o.o. uručio je izaslanik muftije mr.sc. Nermin ef. Botonjić, tajnik Mešihata islamske zajednice u RH a pozdravne riječi uputili su i rukovoditelje Centra, Aldin Dugonjić kao i predsjednik Upravnog odbora Centra, Nermin Merdžanović. Gđa.

Cipčić se zahvalila na srdačnoj suradnji koja bi se trebala tako i nastaviti dodavši da su im se već javili potencijalni kupci iz Turkmenistana.

Halal certifikat jamči standard tehnološke obrade mesa i mesnih prerađevina u skladu sa zahtjevima Halal standarda, a postavši njegovim  nositeljem Industrija Mesa Ivanec d.o.o. još jednom je potvrdila  svoje visoke standarde kvalitete.

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top