Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Uživam što sam načelnica sa hidžabom

Uživam što sam načelnica sa hidžabom

Fatma Toru koja je izabrana za predsjednika općine ispred AK partije u općini Meram provincija Konya ističe kako uživa u tome što je predsjednica sa hidžabom.

Naglašava kako je i ona jedna od brojnih žrtava 28-og februara kada je morala dati otkaz kao državni službenik i ističe da su u to vrijeme mogli samo sanjati da jedna žena sa hidžabom bude predsjednik općine. “Zahvaljujući predsjedniku i njegovoj 12-godišnjoj vladavini sva vrata su nam otvorena. Premijer Erdogan je našem narodu ponovo ulio samopouzdanje. Tako da se naše samopouzdanje stalno povećavalo. Tako da sada možemo uraditi ono što prije nismo mogli ni zamisliti“ kaže Toru.

„Zahvaljujući vladajućoj stranci sve više žena ulazi u politiku. Trenutno najveći broj poslanika ima AK partija. Ali nažalost u lokalnoj politici mali je postotak žena. Neke premijerove odluke, te njegova razmišljanja otvorila su nam put. Naravno nije dovoljno samo da bude žensko. Trebaju zasluge i iskustva. U tom smislu imamo 18-godišnje iskustvo. U ovom pogledu naša misija je veoma teška. Prvo kao žena a drugo kao osoba sa hidžabom povećava našu odgovornost za ispunjavanje ciljeva. Uz Allahovu pomoć trudit ćemo se da se najbolje borimo za koristi naroda. Na ovom putu cijela ekipa će nam pomoći“

Trudit ćemo se još više

„Da bi ubrzali reforme u implementaciji ciljeva do 2023 Toru ističe: „Općina Meram učinit će sve za jaču i stabilniju Tursku. Ovo je petogodišnji mandat AK partije u Meramu. Emocionalnom inteligencijom, i ženskim stavom i stilom uložit ćemo sve napore za uspjeh. Veoma sam uzbuđena. Zahvaljujem se cijeloj Konyi“ kaže Toru.

 

Izvor: ensonhaber.com

Prevod sa turskog: Armin Jašarević

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top