Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Užas i nevjerica: Čovjek je orao njivu, a onda šok…

Užas i nevjerica: Čovjek je orao njivu, a onda šok…

Napomena redakcije portala Akos.bA: Ovaj kao i drugi slični članci autora su kritika (parodija) na stanje na medijskoj (internet) sceni u BiH. Žao nam je što jedan dio naših redovnih posjetilaca pogrešno razumije stila autora. Ubuduće kod objavljivanja sličnih tekstova bit će istaknuta napomena  da se radio o parodiji. Unaprijed se zahvljujemo na razumjevanju 🙂

 

Nakon što ste nasjeli na bezvezni, iritantni, bombastični naslov i kliknuli na ovaj članak, što je i bila njegova primarna svrha, obavještavamo vas da se čovjeku iz naslova nije desilo ništa, te da je dobro i zdravo. Nakon što je uzorao njivu, otišao je kući piti kahvu sa ženom i požaliti joj se kako je repromaterijal poskupio. No, ako nastavite čitati, saznat ćete za drugi strašan i šokantan događaj koji se neki dan zbio u selu Pobrđe pored Gradine Donje u blizini Šatrovca povrh Jalovine.

 

Naime, mještanin ovo sela Mirso Idrizbašić (M.I.) nam je ispripovjedao strašan događaj od kojeg se ledi krv u žilama i koji je unio jezu i nemir u ovo inače mirno selo. Kaže da selo nije bilo u ovakvom šoku još od popisa stanovništva.

 

Njegova krava nije otelila ljubičasto tele, niti je njegov komšija zlostavljao kozu, što će neki odmah pomisliti, već je u pitanju nešto puno jezivije…

 

Preksinoć je njegov pas Šargo (Š.) marke domaći mješanac presreo i otjerao nepoznato stvorenje koje se u predvečerje pojavilo na obronku šume. To biće je navodno krenulo da pretrči preko proplanka kada ga je Šargo uočio i hrabrim patriotskim performansom u stilu Željka Komšića i Milorada Dodika kombinovano, nakon kraćeg verbalnog sukoba i razmjene argumenata, lajući otjerao nazad u šumu.

https://i0.wp.com/1funny.com/wp-content/uploads/2012/01/dog-chasing-bear.jpg?resize=629%2C447

Hrabri Šargo u akciji

 

Mirso, koji je bio u blizini, kaže da se prestravio i da nikad ništa slično u životu nije vidio. To nepoznato stvorenje je bilo krupuno, imalo je dva oka, njušku, debelo krzno, pandže i hodalo je četveronoške.

Rekonstrukcija izgleda tajanstvenog stvorenja

 

Mirsin prvi komšija s kojim dijeli avliju, a koji je htio ostati anoniman (N.N.) je rekao da se ovo biće i prije povremeno ukazivalo mještanima ovog naselja i da kruži legenda da se radi o strašnom krvoločnom stvorenju koje se hrani medom, lišćem i ribama, a ordinira podgrmečkim šumama već stotinama godina. Ono što zasigurno znaju jeste da se ne radi o drvarskom drekavcu, jer ovo biće je više mumlalo nego što je drečalo.

 

Selo je od prije poznato po natprirodnim događajima jer prije nekoliko godina Aganu Kadripašiću (A.K.) prikolica puna drva krenula niz brdo nakon što je točak traktora misteriozno udario u oveći kamen. Srećom niko nije stradao.

https://i0.wp.com/www.trgo-gea.hr/trgogalerija/demonstracije/slides/plug%20oranje%20007.jpg?resize=633%2C473

Čovjek sa početka priče koji je bezbrižno orao njivu prije nego se ništa nije dogodilo

 

Naselje se nakon ovog tajanstvenog događaja potpuno promjenilo. Stanovnici su prestravljeni. U njemu sada od akšamskog ezana vlada mukla tišina, kapci na prozorima su zatvoreni i samo se čuje lavež pasa među kojima se najviše ističe onaj hrabrog Šarge dok čudnovato stvorenje, kojeg su neki već prozvali podgrmečki jeti (P.J.), bezbrižno tumara okolnim šumama vrebajući iduću žrtvu.

 

Među ljudima se priča da seljani planiraju organizovati plenum da bi se izašlo sa konkretnim prijedlozima za rješavanje krize, jer situacija je postala nepodnošljiva.

 

Web portal Naše vijesti ovu šokantnu priču ekskluzivno prenosi od portala cikovi.ba i doznajte.net.

 

Nermin Spahić (nasevijesti.com)

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top