Naše aktivnostiU Fokusu

Uspješno završena XIV Ljetna škola za djecu u organizaciji Udruženja Izvor Selsebil

Odgojno-edukativna aktivnost pod nazivom “Ljetna škola za djecu”, završena je u Živinicama u ponedjeljak 15. augusta. Ovu aktivnost organizuje Udruženje Izvor Selsebil Živinice, pridružena članica AKOS-a, već 14 godina.

Projekat je uspješno okončan, a djeca koja su bila polaznici programa, su ponijela lijepe uspomene i sa nestrpljenjem očekuju sljedeću sličnu aktivnost Udruženja. Program je prošlo 107 djece.
Djeca su provodila vrijeme zajedno po četiri sata dnevno, tri dana u sedmici, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, u ukupnom trajanju nešto manje od mjesec dana.

Program je bio ispunjen edukacijom, igrom, zabavom i lijepim odgojem:
• Recitacije, hor ilahija i skečevi sa poučnim porukama;
• Bojanke i kreativne radionice;
• Dan „Igara bez granica“, sa različitim igrama prilagođenim djeci po uzrastu;
• Sport i rekreacija – redovno je tokom dnevnih aktivnosti praktikovano sportsko druženje uz fudbal i odbojku, a u dodatnim i vanrednim terminima bilo je raznih neobičnih igara;
• PG Jelen Živinice, posjeta Zoološkom vrtu.
• Ekskurzija u Sarajevo.

U rad sa djecom bilo je uključeno 15 volontera, koji su se najviše založili da ovaj projekat uspije, i koji su praktičnim primjerom implementirali slogan našeg Udruženja: „Zajedničkim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti“.

Iz Udruženja Izvor Selsebil Živinice su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj naš projekat, a prvenstveno: Centru za napredne studije – CNS Sarajevo, Medžlisu Islamske zajednice Živinice, Asocijaciji za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS i PG Jelen Živinice.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button