>
Uključite se u rad Nahlinog kluba mladih Tignum Uključite se u rad Nahlinog kluba mladih Tignum
Centar za edukaciju i istraživanje Nahla poziva sve zainteresirane i motivirane studentice da se prijave na poziv za nove članice u klub mladih Tignum.... Uključite se u rad Nahlinog kluba mladih Tignum

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla poziva sve zainteresirane i motivirane studentice da se prijave na poziv za nove članice u klub mladih Tignum. Riječ je o dvogodišnjem programu kroz koji  angažirane aktivistice imaju priliku za lično i profesionalno usavršavanje, širenje vlastitih vidika ali i mentorsku pomoć u poljima u kojim je potrebna. Također, kroz ovaj vid angažmana, aktivistice imaju priliku raditi na konkretnim izazovima kroz inicijative, kampanje i projekte.

„Nahlin klub mladih Tignum u ovoj formi djeluje već punih 5 godina, te smo do sada ispratili nekoliko generacija mladih djevojaka, danas već uspješnih profesionalaca u svim poljima na skoro svim kontinentima. Nerijetko priznaju da su im upravo edukacije u okviru ovog programe pomogle da izgrade samopouzdanje, usvoje nove vještine i usavrše postojeće i krenu dalje samouvjereno sa izgrađenim stavovima“, kažu nam iz Nahle.

Prvi korak je da se popuni Online formular , kako bi Nahlin tim imao bolji uvid u dosadašnji angažman i polja interesa, nakon čega slijedi proces selekcije.

Prethodnih godina, ovaj klub je radio inicijative i projekte na polju IT-a, ljudskih prava, prava žena, vjerskih sloboda, ekologije i međureligijskog dijaloga.

Istaknute kampanje i projekti ovog kluba su Ti si IT, projekat osnaživanja mladih programerki i promoviranja IT zanimanja,  EkologIZirajmo zajednicu, unapređivanje prakse i apliciranje viših ekoloških standarda u cilju podizanja svijesti zajednice o ovom problemu; Bosanski lonac, serijal radionica o međureligijskom dijalogu i mnoge druge.

Nakon dokazanog društvenog angažmana i uspjeha na studiju, članice Tignuma imaju priliku i postati stipendistice Nahlinog fonda.

Za sve dodatne informacije, zainteresirane studentice mogu kontaktirati organizaciju direktno na [email protected] ili putem telefona 033/710-650, ali i posjetiti Nahlu svakom danom osim petka u periodu od 12 do 20 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.