Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Udruženje Izvor Selsebil: Uspješno okončana Zimska škola za djecu na Vlašiću

Udruženje Izvor Selsebil: Uspješno okončana Zimska škola za djecu na Vlašiću

Proteklog vikenda je na Vlašiću održana Zimska škola za djecu u organizaciji Udruženja “Izvor Selsebil” Živinice, pridružene članice AKOS-a.

Tokom dvodnevnog druženja, 38 učesnika uzrasta od 8 do 15 godina, imali su priliku da uče kroz igru i korisne aktivnosti te im je ovaj boravak na planini i čistom zraku dobrodošao tokom zimskog raspusta.

Ciljevi projekta:
– Zaštititi djecu od negativnog uticaja sredine za vrijeme raspusta.
– Osigurati djeci zdravo i dobro iskorišteno vrijeme koje će provesti ne samo uz kompjuter i virtuelni svijet, nego uz igru i zabavu i učenje.

– Pružiti djeci korisne korake za suočavanje sa izazovima vremena, od društvenih mreža, odnosa prema vršnjacima i slično.

Djeca su tokom trajanja programa imali edukativne, sportske i rekreativne aktivnosti a sve kroz međusobno lijepo ponašanje, uvažavanje i moralni odgoj.

Generalni pokrovitelj projekta je Općina Živinice.

Udruženje “Izvor Selsebil” je i ranijem periodu organizovalo slične aktivnosti pored već tradicionalne Ljetne škole za djecu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top