Rekreacija

Ubrzajte metabolizam i sagorijevanje masti malim promjenama u prehrani

Neke namirnice Vam mogu pomoći da skinete veću količinu masti u tijelu. Otkrivamo Vam tajne kako malim promjenama u prehrani značajno popraviti rezultate skidanja masnog potkožnog tkiva.

Počnite se hraniti pametno tako što ćete jesti hranu koja se smatra termogenetskom. Primjerice, za neku hranu se vjeruje da ubrzava metabolizam, odnosno, ona prirodno povećava potrošnju energije, pomažući vam da sagorijevate masti u tijelu, a ne da istu taloži. Neke vrste doprinose većem osjećaju sitosti, neke sprečavaju da sve kalorije koje ste konzumirali uđu u vaše tijelo, dok neke stimuliraju tijelo da oslobađa više masti, a da pritom ne ubrzava metabolizam.

Ljuta papričica

Kada je konzumirate u dovoljnoj količini, vaša tjelesna temperature se povećava i zapravo možete osjetiti kako se znojite. Ukoliko uložite svjestan trud da se hranite zdravo, dodavanjem papričica zapravo pospješujete sposobnost vašeg tijela da spriječi nagomilavanje masti. Kako ove papričice sadrže veoma mali broj kalorija, konzumacijom ne dodajete puno više energije u Vaš obrok kada ih konzumirate u velikim količinama. Također može ublaži osjećaj gladi, a samim tim i unos hrane.

 Jaja

Pokazalo se da jaja pospješuju proces mršavljenja, da ona pojačavaju osjećaj sitosti i da doprinose manjem unosu kalorija kasnije tijekom dana. U jednom istraživanju je otkriveno da dva jaja za doručak pomažu u smanjivanju apetita i unosa kalorija u razdoblju od 24 sata u usporedbi sa doručkom napravljen od peciva s istim brojem kalorija. Oni koji su jeli jaja izgubili su znatno više kilograma, kao i masti u predjelu trbuha, od onih koji su jeli pecivo.

Cimet
Cimet pomaže u kontroli tjelesne masti tako što pozitivno djeluje na tjelesni odgovor na inzulin te što pomaže da se sagore masti u tijelu, što predstavlja dva sasvim poželjna efekta kad pokušavate smršaviti.

Zeleni čaj
Primarni sagorjevač masti u zelenom čaju, pored kofeina, je Katehini epigalokatehin galat (EGCG) koji blokira enzim koji razgrađuje norepinefrin.Kao što smo već spomenuli, ovaj neurotransmitter je od krucijalnog značaja za reguliranje rada metabolizma. Zeleni čaj možete piti koliko želite, ali suplementi na bazi ekstrakta zelenog čaja su mnogo efikasnijiza sagorijevanje masti.

Zobene pahuljice
Ovakav klasičan doručak može pomoći u redukciji razine masti jer sadrži ugljikohidrate koji se sporo probavljaju te veliku količinu vlakana kojima bi se održavala stabilna razina inzulina tijekom cijelog dana.

Sirutka
Čak i ako niste fan suplemenata, trebali bi razmisliti o tome da uključite sirutku u svoju prehranu. Jedna mjerica sirutke pomiješana s vodom daje 25 g proteina sa samo 100 kalorija (pod pretpostavkom da sirutka koju konzumirate nije obogaćena ugljikohidratima i / ili mastima). Sirutka ima veliki broj korisnih djelovanja za one koji su fizički aktivni.
Istraživanja su pokazala da ispitanici koji su konzumirali sirutku općenito gubili više masti i zadržavali više mišičnog tkiva.

Kafa
Ne samo da Vas može razbuditi, kava može razbuditi i metabolizam. Pored toga, kofein stimulira moždanu aktivnost. Drugo korisno djelovanje je njena sposobnost da pozitivno utiče na vašu fizičku aktivnost u teretani. Naime, istraživanja su pokazala da jedna šoljica kafe prije treninga može vam pomoći da podignete veće opterećenje i učinite veći broj ponavljanja.

Đumbir
Đumbir, korijen svojstava poznatim po redukciji upalnih procesa u tijelu i po prevenciji mučnine, može biti koristan u redukciji masti u tijelu. Istraživanja su pokazala da sušeni đumbir ubrzava metabolizam. Pored toga, đumbir povećava proizvodnju mliječne kiseline u mišićnim tkivima, što može stimulirati oslobađanje hormona rasta istovremeno sa povećane lipolize.

Izvor:vjezbaj.com

Pročitajte još: Vježbajte i u zimskim uslovima

                     Jednostavni načini da sagorite kalorije svaki dan

                    Treninzi za žene,prilagođeni godinama

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button