Naše aktivnostiU Fokusu

U Živinicama održana tribina “Mi druge domovine nemamo” u povodu Dana nezavisnosti

U organizaciji Udruženja “Izvor Selsebil” Živinice, pridružene članice AKOS-a, a u saradnji sa Gradom Živinice i Medžlisom Islamske zajednice Živinice, u Bosanskom kulturnom centru je održana javna tribina u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. mart.

Uvodne riječi uputio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin ef. Karić. Na temu “Mi druge domovine nemamo” su govorili Nezim Halilović Muderris i Aljo Bošnjaković – oba dobitnika priznanja ”Zlatni ljiiljan”. Pred skoro 250 posjetilaca predavači su govorili o domovini Bosni i Hercegovini i njenoj vjekovnoj borbi za nezavisnost. „Vjekovni opstanak i očuvanje državnosti ove naše zemlje plod je teških borbi i velikih žrtava. Za nju su krv i živote dali njeni najbolji sinovi i kćeri“, istaknuto je na tribini.

Istaknuto je da su se u Bosni i Hercegovini u periodu agresije 1992.–1995. branili temelji civilizacije: pravda, zajednički život, poštivanje drugog i drugačijeg, jednakopravnost i čast. Boreći se u najtežim ratnim uvjetima, naši najhrabriji sinovi založili su svoje zdravlje i živote u odbrani domovine. 

Povezani članci

Back to top button