Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U Podgorici sutra prvi sajam “Montenegro Halal Expo 2019”

U Podgorici sutra prvi sajam “Montenegro Halal Expo 2019”

“Montenegro Halal Expo 2019” će se održati u četvrtak i petak, na platou ispred Sahat kule u Podgorici

U organizaciji udruženja za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori, uz podršku državnog Fonda za ostvarivanje i zaštitu manjiskih prava Crne Gore, i u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za preduzetništvo, sutra će u Podgorici početi prvi “Montenegro Halal Expo 2019”, gdje će biti održana prezentacija proizvoda i usluga halal industrije u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

“Montenegro Halal Expo 2019” će se održati u četvrtak i petak, na platou ispred Sahat kule u Podgorici. Očekuje se oko 20 izlagača iz Crne Gore i regiona.

Drugog dana sajma, 28. juna, u saradnji s Privrednom komorom Crne Gore, biće organizovan seminar “Halal turizam – potencijal za rast i razvoj”, na kome će predavanje održati Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvaliteta iz Hrvatske.

Halal industrija je širok pojam koja pored hrane obuhvata i finansije, farmaciju, turizam, putovanja, modu, zabavu, zdravstvo i obrazovanje. Značajan rast razvoja halal turizma postaje sve važniji za zemlje kojima je zarada od turizma glavni izvor privrednog rasta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top