Vijesti iz zemlje

U Novom Travniku klanjana dženaza Azri Hajrić i njenoj kćerki Almi

Na mezarju u mjestu Kasapovići kod Novog Travnika danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Azre i Alme Hajrić, majke i kćerke koje su stradale u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer u Novom Travniku, javlja Anadolu Agency (AA).

Tridesetogodišnja Azra Hajrić i njena devetogodišnja kćerka Alma stradale su u saobraćajnoj nesreći u petak navečer. U ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno je još troje djece.

U prisustvu velikog broja građana Novog Travnika, dženaza-namaz stradaloj Azri predvodio je Ahmed ef. Adilović, muftija travnički.

Haris ef. Amidžić, glavni imam u Novom Travniku i otac dječaka povrijeđenog u nesreći, predvodio je dženazu devetogodišnjoj Almi.

Povodom saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale majka i kćerka, a troje djece povrijeđeno, u Novom Travkinu je jučer i danas Dan žalosti.

Nermin Rustempašić, osumnjičeni za ovu nesreću, jutros je predat u nadležost Kantonalnog tužilaštva SBK, a postupajući tužilac u Kantonalnom sudu u Travniku uputio je prijedlog za određivanje pritvora.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button