Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Turska osigurala novu kreditnu liniju za BiH od 50 mil. eura za mala i srednja poduzeća

Turska osigurala novu kreditnu liniju za BiH od 50 mil. eura za mala i srednja poduzeća

Nakon velikog uspjeha turske kreditne linije u vrijednosti od 100 miliona eura, koja je išla preko Turkish Ziraat Bank Bosnia i Bosna Bank International (BBI), Turska je osigurala novu kreditnu liniju za građane BiH i to u vrijednosti od 50 miliona eura. 
Kako je otkrio direktor Turkish Ziraat Bank Bosnia Ali Riza Akbas, sredstva iz kreditne linije odobravat će se za finansiranje investicija i obrtnih sredstava. 
“Nova kreditna linija bit će dostupna privrednicima iz BiH na period od deset godina. Kamatna stopa, kao i kod ranije kreditne linije, bit će niska. Cilj ove kreditne linije je jačanje razvoja ekonomije BiH, uz stvaranje dodatnih mogućnosti samozapošljavanja i zapošljavanja, a također i pružanje podrške održivom povratku izbjeglica i interno raseljenih osoba, kako u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj“, rekao je Akbas. 
Detalji nove kreditne linije bit će otkriveni na konferenciji za novinare u Hotelu „Europe“, u ponedjeljak u 11 sati. Konferenciji će prisustvovati generalni direktor Ziraat Banke i drugi rukovodioci, koji će bh. javnost upoznati sa uslovima kreditiranja.

 

TRT

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com