Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Trgovinsku razmjenu s Turskom povećati na milijardu dolara

Trgovinsku razmjenu s Turskom povećati na milijardu dolara

Zvizdić je istakao kako je s turskim zvaničnicima imao priliku razgovarati o mjerama koje mogu doprinijeti dugoročnim investicijama između dviju zemalja  Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji se nalazi u posjeti Ankari, u obraćanju na radnoj večeri na Poslovnom forumu Turske i Bosne i Hercegovine, podsjetio je da obim trgovinske razmjene između Turske i BiH trenutno iznosi oko 560 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovu cifru je zasigurno potrebno povećati na milijardu dolara. U tom smjeru već imamo određene projekte i pravnu osnovu. Spremni smo kako bi se to konačno i desilo”, rekao je Zvizdić tokom gala večere kojoj je prisustvovao i turski premijer Ahmet Davutoglu.

Zvizdić je također istakao kako je sa turskim zvaničnicima imao priliku razgovarati o mjerama koje mogu doprinijeti dugoročnim investicijama između dviju zemalja.

“Ako uspijemo pronaći strateške partnere, dodatno ćemo ojačati našu ekonomiju i zatvoriti vanjskotrgovinski deficit”, istakao je Zvizdić.

Naglasio je da su prioriteti BiH članstvo u Evropsku uniju (EU) i NATO te jačanje nacionalne ekonomije.

“Do sada smo pripremili reformsku agendu i proveli mjere kojima ćemo urediti pravnu regulativu”, kazao je Zvizdić.

Na kraju je istakao da će bh. vlasti nastaviti s potrebnim reformama kako bi privukli više stranih investitora u narednom periodu.

“Kako bi privukli strane investitore, nastavit ćemo s mjerama koje će zasigurno olakšati ulaganja u BiH”, istakao je Zvizdić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top