>
Tradicionalni omladinski iftar ispod Starog mosta okupio hiljadu mladih iz BiH Tradicionalni omladinski iftar ispod Starog mosta okupio hiljadu mladih iz BiH
Član organizacijskog odbora iz Info-servisa za mlade Nedim Hondo ističe kako je ovo šesti tradicionalni iftar ispod Starog mosta. “Prošle godine smo imali ovdje... Tradicionalni omladinski iftar ispod Starog mosta okupio hiljadu mladih iz BiH

Član organizacijskog odbora iz Info-servisa za mlade Nedim Hondo ističe kako je ovo šesti tradicionalni iftar ispod Starog mosta.

“Prošle godine smo imali ovdje 600 iftara, a ove godine smo pripremili 1.000 iftara. Ovo je otvoren iftar za sve koji žele da prisustvuju, tako da imamo okupljene sve generacije. Ramazan je mjesec u kojem je posebno izraženo druženje“, ističe Hondo, zadovoljan velikim brojem okupljanih posjetitelja na iftaru ispod Starog mosta.

Tradicionalni Omladinski iftar na platou ispod Starog mosta u organizaciji Muftijstva mostarskog, Medžlisa IZ Mostar,…

Gepostet von Akos.ba am Montag, 28. Mai 2018

Ilhan Puce rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog ističe kako mu je drago što je u prilici još jednom organizovati omladinski iftar ispod Starog mosta.

“Čini me sretnim što je ovo okupljanje mladih svih medžlisa s područja našeg Muftijstva mostarskog koje je najveće muftijstvo. Drago nam je što smo uspjeli okupiti omladinu iz svih krajeva našeg muftijstva. Ovo je prilika da se oni bolje upoznaju i razmijene iskustva i ideje, te formiraju neke zajedničke projekte koji će biti od koristi za našu zajednicu, naš narod i našu domovinu. Ovo je lijepa slika kada dijelimo iftarsku radost i nenadmašnu ljepotu porodičnog iftara na ovom lijepom mjestu u prekrasnom ambijentu povijesno-kulturnog spomenika i simbola naše stoljetne kulturne baštine“, kaže Puce.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.