Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Težak život namuči ali i nauči!

Težak život namuči ali i nauči!

Nauči te težak život da moraš vjerovati u sebe jer si ponekad jedina osoba koja vjeruje u tebe i to ti bude dovoljno da se stvari u tvom životu poslože tačno onako kako trebaju. Težak život nauči te ne postoje loša vremena jer sve su to vremena iz kojih nešto dobro možeš izvući i nositi sa sobom kroz život.

Težak život namuči ali i nauči, nauči te da nije dobro ogoliti dušu pred ljudima koje si maloprije upoznao koliko god ti se činili dobri i pošteni jer nikada nikome ne piše na licu što od tebe traži i zašto ti dolazi. Težak život otvori ti oči i shvatiš kako kada si bio mlad brinuo si što drugi ljudi misle o tebi a kako je vrijeme prolazio shvatio si da o tebi rijetko ko misli, jer svakome je dosta njegove brige i njegova života.

Težak život namuči ali i nauči, nauči te da je najteže shvatiti istine o samom sebi jer su to istine koje ne priznajemo dok ne dođemo pred goli zid i vidimo da nema naprijed a ni natrag. Nauči te da prestaneš imati različita očekivanja o životu jer sva ona na koncu prerastu u razočarenja pa je bolje ne očekivati ništa. Nauči te težak život da boli briga što će ko reći, što će ko učiniti, jer ti je u svakom danu već dosta starih briga, pa ne vodiš računa o novima.

Težak život namuči ali i nauči, nauči te da prihvatiš sebe onakvoga kakav jesi, da postaneš svjestan svoje vrijednosti jer drugome je ionako svejedno što se s tvojim životom događa. Nauči te težak život da se raduješ sadašnjem trenutku, da ne razmišljaš o budućem i da se opustiš koliko god stresa imao jer život nije opsadno stanje. Nauči te težak život da počneš više voditi računa o sebi ali sve to na teži način, s puno gubitaka i žrtve. Kako god bilo, nauči te!

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top