Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Testirajte se: U komunikaciji da li ste medvjed ili irvas?

Testirajte se: U komunikaciji da li ste medvjed ili irvas?

Kada je vama draga osoba tužna ili se požali na problem, da li joj pružate EMPATIJU ili SIMPATIJU?

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbeleskesapsihoterapije%2Fvideos%2F1743667832549858%2F&show_text=0&width=560” width=”560” height=”315” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Da li odlazite na ranjivo mjesto unutar sebe koje je neophodno za saosjećanje sa tuđom situacijom i boli ili joj pružate površan osjećaj razumjevanja, neku vrstu diskonektovanog sažaljenja (koje zna da sklizne i u “pametovanje”, umanjivanje problema pa i osuđivanje)?

Razlika između empatije i simpatije je samo naizgled neznatna, a zapravo veoma važna ukoliko želimo da njegujemo duboke, smislene i trajne odnose sa ljudima koje volimo. Jer u trenucima kada nas nešto tišti, ne pomažu toliko same riječi koliko OSJEĆAJ POVEZANOSTI – sa osobom kojoj je do nas stalo, koja nas razumije, ne osuđuje i koja nam želi dobro.

Da li ste medvjed ili irvas (i da li ste okruženi medama ili irvasima), provjerite u ovom animiranom klipu koji prati naraciju fantastične Brené Brown.

#‎beleskesapsihoterapije‬

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top