Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sve spremno za peti Sarajevo Business Forum

Sve spremno za peti Sarajevo Business Forum

Sarajevski hoteli puni, gosti SBF-a već dolaze

 

Sve je spremno za održavanje 5. međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) koja će se 14. i 15. maja održati u Sarajevu. SBF je platforma za regionalnu saradnju i zajedničko predstavljanje potencijala regije Jugoistočne Evrope uticajnim biznis i političkim liderima iz cijelog svijeta. Forum će i ove kao i prethodnih godina djelovati na osnovu uspješno definisanih parametara konferencije u Davosu. Naime, učesnici i panelisti razmijenit će iskustva i perspektive o četiri teme u okviru regiona: poljoprivrede, energije, infrastrukture i građevinarstva i turizma.

Novost ovogodišnjeg foruma jeste i ta što su prijavljeni projekti privrednika i pojedinaca iz BiH i regiona, osim na CD-ovim i USB stikovima, dostupni i putem linka: http://www.sarajevobusinessforum.com/en/conference/projects-2014.

 

Organizatori SBF-a BBI banka i BBI VIP biznis klub su link za prustup projektima  putem ekonomske diplomacije uputile su svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, kao i privrednim komorama i svim relevantnim institucijama u svijetu. Na ovaj način SBF postaje kontinuirana platforma za sve zainteresirane za BiH i region Jugoistočne Evrope.

Potencijalni investitori  tako će ideje za ulaganje u ovaj dio svijeta  moći pronaći i na oficjelnim web stranicama privrednih i trgovinskih komora i udruženja u  Turskoj, koja je link s projektima već objavila, kao i u  Maleziji, Qataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji. Projekti će tokom cijele godine biti dostupni putem ovih linkova.

 

Također, informacija o postavljenim projektima i pristupni link za pregled projekata upućen je prema više od 1.700  adresa poslovnih ljudi iz zemlje i svijeta, a ovaj broj se svakim danom povećava.

BBI banka i njen VIP biznis klub kao organizatori Sarajevo Business Foruma sve predstavljene projekte za ulaganja svake godine sakupe u Knjigama projekata koje naposljetku predstavljaju svojevrstan vodič za investiranje u region Jugoistočne Evrope s konkretnim prijedlozima i podacima, koji su do u detalje razrađeni.

 

BBI banka već petu godinu kroz SBF radi na kreiranju investicijskog ambijenta u okviru svoje društvene odgovornosti kako prema lokalnoj, tako i široj zajednici regije Jugoistočne Evrope.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top