Liderstvo i menadžment

Svaki ožiljak ima jedno ime i ne bole me toliko ožiljci koliko njihova imena

Svaki ožiljak koji nosim ima svoju prošlost koja u trenucima kada ostanem sam tako glasno odzvanja cijelim mojim bićem. Svaki ožiljak koji nosim je jedna moja priča koja ima dvije strane, i ne može se razumijeti bez da čujem što ima reći i onda druga strana koja je sudjelovala u njegovu stvaranju.

Svaki ožiljak koji imam tu je da bolje upoznam sebe, da savladam unutarnje zapreke, da razumijem gdje su moje slabe strane, zašto me one izjedaju i kakvu mi budućnost prognoziraju. Svaki ožiljak koji nosim tu je da preispitam svoju perspektivu, nalazim li se doista onamo gdje bih se želio naći i vidim li svijet onakav kakav doista jest ili su sve to samo neke iluzije od kojih se ne mogu obraniti i koje me zarobljavaju u lažnom svijetu.

Svaki ožiljak koji nosim tu je da se prestanem žaliti, jer moglo je biti i gore, rane su mogle biti mnogo dublje i bolnije, porazi su mogli biti mnogo teži a ovaj ožiljak dokaz je koliko mogu podnijeti. On je poput one crte s brojevima u moru koja pokazuje koliki je vodostaj, crte koja kazuje plimu i oseku. Svaki ožiljak koji nosim pomaže mi da odlučim što želim dobiti od života, ili želim li samo životariti kao što sam činio do sada.

Svaki ožiljak koji nosim tu je da ne tražim opravdanja zašto nisam za borbu, zašto uvijek čekam da drugi povedu inicijativu i zašto nikada posve nisam zadovoljan onim što imam i kroz što prolazim. Svi su oni dokaz kroz koje sam strahove i sumnje prošao i nakon kojih sam oluja izašao jači. Svi su oni poziv da se prestanem baviti nevažnim stvarima u životu i otkrijem ono što je zaista bitno i što me ispunjava.

Piše: Mario Žuvela

 

Povezani članci

Back to top button