Kolumne i intervjui

Super ekskluzivno: Ronaldo (konačno) prešao na islam?

Portugalski fudbaler Christiano Ronaldo, kako saznajemo ekskluzivno i prije Dnevnog Avaza, prešao je napokon na islam i ne zove se više Christiano nego Islamiano. Ova mega turbodiesel zvijezda svjetskog nogometa i fudbala je izjavila da se za ovo odlučio jer mu je bilo žao Bošnjaka i bošnjačkih medija koji već odavno  priželjkuju njegov prelazak na islam i da bi bilo bezveze da  sve izmišljene glasine koje su do sada pisali ostanu na tome. Nakon nekoliko godina porođajnih muka i mahalskih priča došao je i taj dan da našeg dragog Ronalda vidimo kao mu’mina.

Dodao je i da zbog profesionalnih obaveza neće moći klanjati, postiti i ići na hadž, ali će makar na frizuri izrezbariti nešto na arapskom ili će se opet slikati sa majicom na kojoj piše „džema’at Brekovica – otvor džamije, redar“.

Odmah je kazao i da će početi plaćati vazifu u svom džematu, kao i da će retroaktivno uplatiti sve što je do sada propustio, mada mu se ta ideja ne sviđa, ali neće da se priča po Madridu svašta. Volio bi i da se kopa u svom selu jer su mu tamo ukopani i pokojni tj. rahmetli babo i dedo, na što je madridski medžlis rekao da neće biti problema i da će daske biti halalosum od njih.

Obećao je i da će se idući put kad bude prelazio na islam potruditi da bude transparentniji, pa da Bošnjaci ne moraju biti u neizvjesnosti i nagađati do besvijesti je li ili nije.

Otkrio nam je i da bi od sada volio da nosi zelene kopačke ali neće se znati šta je trava, a šta noge na terenu pa će bezveze izgledati na televiziji. Nije isključio ni mogućnost da na kopačke stavi mjesec i zvijezdu.

Ova vijest je obradovala mnoge besposlene  i iskompleksirane muslimane kojima je umjesto islama, fudbal najvažnija stvar na svijetu. Oni su sve ove godine, naivno šireći svakojake provale, silno priželjkivali po kladionicama i Facebooku da Ronaldo izgovori sudbonosno „da“ i postane naš brat u vjeri. Napokon su se silne izmišljotine obistinile i sada možemo lakše disati kad znamo da imamo takvu zvijezdu u svojim saffovima. Sada barem znamo ko će uvijek za bajram iza hodže klanjati u prvom saffu…

Neoborivi dokaz Ronaldovog imana Nermin Spahić (nasevijesti.com) Disklejmer: Ronaldo NIJE prešao na islam. Ovaj tekst je satirična kritika medijske površnosti, opsjednutosti trivijalnostima i prenošenja glasina i vijesti  bez izvora.

 akos.ba

Povezani članci

Back to top button