Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Studenti iz Istanbula i Udruženje Izvor-Selsebil organizovali iftare u Živinicama i Tuzli

Studenti iz Istanbula i Udruženje Izvor-Selsebil organizovali iftare u Živinicama i Tuzli

Esed Ivojević, član Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) posredovao je u realizaciji današnjeg iftara, a, osim u Živinicama, kolektivni iftar pripremljen je i za 65 štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Turska humanitarna organizacija ˝Iyilik˝ (Dobročinstvo) jučer je (30.05.2018.) u Živinicama organizirala iftar za preko 200 postača, gdje su zajedno sa mještanima iftarili i studenti iz Istanbula, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin iftara bilo je Udruženje Izvor Selsebil, pridružena članica AKOS-a.

˝Organizacija ´Dobročinstvo´ djeluje u Evropi, Aziji i Africi i pomaže ljude u potrebi i oni danas, na 15. Ramazan, u 11 država organiziraju iftar˝, navodi Abdulah Yahya Camurluoglu, student ekonomije iz Istanbula.

Esed Ivojević, član Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) posredovao je u realizaciji današnjeg iftara, a, osim u Živinicama, kolektivni iftar pripremljen je i za 65 štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

˝Što se tiče saradnje između AKOS-a i ove organizacije, oni su izrazili želju da pomognu postače u našoj zemlji. Mi smo im izašli u susret i organizovali smo ovaj iftar u Živinicama za 215 ljudi i Tuzli za 65 postača. Zahvaljujemo se ovom prilikom našim prijateljima iz prijateljskog naroda iz Turske i ovim im putem želimo svako dobro˝, rekao je Ivojević.

Iz živiničkog omladinskog Uruženja ˝Izvor Selsebil˝ koje organizuje edukativne, kulturne i sportske događaje, također su se zahvalili za organizaciju iftara.

˝Svakako da je ovo dobra prilika da se zahvalimo našoj braći iz ´Iyilik´ organizacije, koji su odvojili svoj novac, trud i vrijeme i došli da na ovaj način pokažu svoje istinsko prijateljstvo s bosanskim narodom. Nama je to svakako dobro došlo i zahvalni smo na tome˝, poručuju iz Udruženja ˝Izvor Selsebil˝.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top