Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Studenski recepti: Pileći fileti i rižoto

Studenski recepti: Pileći fileti i rižoto

Vrijeme pripreme: 5 minuta         Vrijeme pečenja: 20 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g pilećih šnicli
  2. 2 male kašike začina za piletinu
  3. 2 male kašike soli
  4. ½ kašike bibera
  5. 1 mala kašika senfa po želji za
  6. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
  7. 1 povrtna kocka za juhu
  8. 1 šolja riže
  9. 4 šolje vode
  10. 1 crveni luk
  11. 2 velike kašike Sirela Ribanca
  12. 2 velike kašike ulja
  13. 1 kocka Dukat maslaca

Priprema:

Stavite vodu da zavrije. Pileće šnicle dobro pomiješajte sa 1 malom kašikom soli, ½ male kašike bibera,  1 malom kašikom začina za piletinu i malom kašikom senfa po želji. Očistite luk i izrežite ga na sitnije kockice.

  1. Korak:

U ključalu vodu dodajte povrtnu kocku za juhu i dobro pomiješajte pa kuhajte na srednjoj vatri 5 minuta. U tavi ugrijte ulje pa ispecite pileće filete dok ne porumene na obje strane. Pripremljenu piletinu odložite na tanjur sa strane.

  1. Korak:

U tavi u kojoj ste pripremili piletinu dodajte luk i dinstajte 1 minutu. Luku dodajmo rižu i miješajmo 1 minutu. Riži dodajmo 3 paljače pripremljenog temeljca od povrtne kocke za juhu i dobro pomiješajmo. Kada juha ispari ponovimo postupak i tako sve dok ne iskoristimo sav temeljac. Za kraj rižu začinite sa soli, paprom, mediteranskom mješavinom pa dodajte kocku Dukat maslaca, sve dobro pomiješajte pa ugasite vatru.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  1. Korak:

Pripremljene pileće filete poslužite uz rižot, sve pospite Sirela Ribancem i poslužite uz salatu po želji.

Dobar tek!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top