Kulinarstvo

Studenski recepti: Juha od tikve sa cheesy tostom

Vrijeme pripreme: 5 minuta         Vrijeme kuhanja: 30 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g tikve
  2. 1 veći krumpir
  3. 1 glavica luka
  4. ½ Litra vode
  5. 1 kocka Dukat maslaca
  6. 1 glavica luka
  7. 2 češnja bijelog luka
  8. Dukat Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 g
  9. 1 mala kašika Vegete
  10. 1 mala kašika soli
  11. 1 mala kašika bibera
  12. 4 tost kruha
  13. 2 Sirela Gouda tost listića

Priprema:

Operite, ogulite i očistite tikvu i krompir pa ih narežite na kocke. Ogulite i nasjeckajte luk i bijeli luk.

  1. Korak:

U loncu otopite maslac pa mu dodajte tikvu, bijeli i crveni luk te krompir. Dinstajte 1 minutu pa podlijte s vodom. Kuhajte 25 minuta.

  1. Korak:

Juhu skinite s vatre pa je izmiksajte štapnim mikserom ili drobilicom za pire krompir.

Vratite kuhati i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte 5 minuta, dodajte sve začine pa dobro pomiješajte.

  1. Korak:

Napravite tost sendviče sa Sirela Gouda tost sirom i poslužite uz tanjur tople juhe.

Dobar tek!

akos.ba

Povezani članci

Back to top button