Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Sreća pa kontejneri tuknu – “Ako hoćeš da kazniš slijepog čovjeka, napravi razmještaj!”

Sreća pa kontejneri tuknu – “Ako hoćeš da kazniš slijepog čovjeka, napravi razmještaj!”

Suočeni sa odsustvom vodilica, slijepim osobama u Sarajevu, paradoksalno, rupe i šahtovi, kao i kontejneri služe kao orijentiri. Piše: Amna Alispahić

U traganju za adekvatnim početkom ovog teksta, pade mi na pamet nešto, što mi je nekad davno ispričao jedan moj slijepi prijatelj.

Kaže:”Otišao ja sa grupom kolega u Njemačku, na poziv tamošnje organizacije slijepih. Smještaj boli glava, bungalovi i priroda. Helem, skontam ja da se desno od ulaza u moj privremeni dom nalazi neki kontejner. Mislim, super, evo mi orijentira. I tako, izašao ja naveče sa ekipom u šetnju, baš se lijepo proveli i krenuli kući. Hodam ja očekujući svakog momenta da se preda mnom ispriječi onaj kontejner. Hodam tako, a od onog kontejnera ni traga. Kontam, nisam dobro procijenio, sad će on, samo što nije. U neka doba, skontam da sam vjerovatno promašio kuću, al’ ne kontam kako kad je onaj kontejner nemoguće zaobići.”

Opširnije na portalu Al Jazeere.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top