Uncategorized

Srebrenica: Fondacija Hastor stipendira 28 učenika

U skupštinskoj sali Opštine Srebrenica danas su potpisani ugovori o stipendiranju 28 učenika. Učenike će stipendirati Fondacija Hastor, javlja Anadolu Agency.

“Stipendije je dobilo 12 učenika osnovne škole i 16 učenika srednje škole. Učenici osnovne škole će imati stipendije u iznosu od po 100 KM, a učenici srednje škole po 150 KM. Pored toga, imamo i sedam studenata koje stipendiramo. Oni će potpisati ugovore kada krene akademska godina. Mi smo već jedanaest godina u Srebrenici. Čestitao bih svima koji su potpisali ugovore. Pozvao bih sve one kojima je potrebna pomoć, a pri tome im djeca dobro uče u školi, da podnesu molbe Fondaciji Hastor”, rekao je direktor fondacije Hastor Seid Fijuljanin.

U ime Opštine Srebrenica, Fondaciji Hastor su se zahvalili predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika te opštine Nermin Alivuković.

“Pozvao bih roditelje na odogovornost i da od djece zahtijevaju da budu dobri učenici te da budu zahvalni Fondaciji koja ih stipendira. Fondacija Hastor ulaže u obrazovanje, a to je vrlo bitno. Jedino što Fondacija traži je učenje, i na taj način im treba uzvratiti. Ulaganje u obrazovanje je prava stvar”, rekao je Tabaković.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button