Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Spašavanje sezone: Fabrike Adriatic Groupa otkupile maksimalne količine kornišona

Spašavanje sezone: Fabrike Adriatic Groupa otkupile maksimalne količine kornišona

Domaće fabrike za preradu voća i povrća, „Natura food“ i „Voćar-promet“ koje su u sastavu Adriatic Group iz Beča, ove godine su uložili sve napore kako bi pomogli domaće poljoprivrednike, te otkupili maksimalne količine kornišona, ali i ostalih povrtlarskih kultura koje uzgajaju poljoprivrednici na teritoriju Bosne i Hercegovine. Napominjemo, da je sezona 2016 bila izuzetno teška za domaću poljoprivrednu proizvodnju, posebno kada je riječ o uzgoju kornišona gdje je došlo do propadanja i bacanja velikih količina kornišona. Pomoć domaćih kompanija koje vrše preradu povrća bila presudna za opstanak sezone.

„Iskoristili smo maksimalno kapacitete u obje fabrike kako bismo vršili preradu domaćih kornišona, paprika i drugih proizvoda koje nudimo u asortimanu branda „Natura“. Plan proizvodnje za ovu sezonu smo premašili za više od 60%, te ćemo uz pomoć i kapacitete Adriatic Group povećati izvoz proizvoda na EU tržište. Kada je riječ o izvozu u zemlje Europske unije, „Natura“ je i dalje najprodavaniji bh. brend u segmentu konzerviranog voća i povrća“, izjavio je Senahid Huremović, direktor firme Natura food.

„Na bosanskohercegovačkom tržištu najavljujemo povećanje plasmana u svim većim tržnim lancima u BiH. Domaći kupci su već prepoznali kvalitet našeg proizvoda, te su „Natura“ proizvodi, posebno u periodu oktobar-april, sve više traženi na policama tržnih lanaca u Bosni i Hercegovini“, dodao je Huremović.

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top