Kulinarstvo

Slanutak sa špinatom, rajčicom i jajima na oko

Ideja za doručak

Sastojci

za 2 osobe
3 žlice maslinova ulja
1 manji luk
240 g konzerviranog Podravka Slanutka
100 g baby špinata
1 i ½ žličica Vegete Sweet chili
2 jaja
malo nasjeckanog peršina

Priprema

1.

Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i kratko popecite da omekša. Dodajte ocijeđeni slanutak i kratko popecite. Umiješajte špinat i dodajte rajčicu.

2.

Pospite Vegetom sweet chili. Pirjajte uz miješanje nekoliko minuta da se okusi povežu.

3.

Jaja razbijte i stavite preko sastojaka. Poklopite posudu i nastavite zagrijavati 2-3 minute dok bjelanjak ne koagulira, a žumanjak ostane mekan.

Posluživanje

Jelo pospite peršinom i poslužite odmah toplo s popečenim kruhom.

Savjet

Jelo je lagano pikantno punog okusa te mu nije potrebno dodavati drugih začina ili soli.

Preuzeto sa coolinarka.com by Podravka

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button