Ekonomija

SHF: BiH dobila petu turističku agenciju u sistemu halal kvalitete

Halal sajmovi su prilike na kojima se porodici halal proizvođača i pružatelja usluga javnom dodjelom Halal certifikiata pridružuju novi članovi.

U programu drugog Sarajevo halal sajma dodjeljen je Halal certifikat turističkoj agenciji Lily Travel DMC čime je Bosna i Hercegovina dobila petu turističku agenciju koja posluje u sistemu halal kvalitete.

Ovo je 102. halal certifikat na području Bosne i Hercegovine.

“Danas smo dodjelili certifikat iz kategorije Halal Friendly za agenciju Lily Travel DMC koja će u svojoj ponudi imati aranžmane koji ispunjavaju zahtjeve Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko – ugostiteljskih djelatnosti a koji se odnose na putovanje, smještaj, pripremu i posluživanje hrane za turiste koji to zahtjevaju. Raduje nas činjenica da se ukupna ponuda ovakve vrste usluge kod nas povećava i da je sve veća zainteresiranost turista za ovu vrstu usluge što doprinosi ukupnom rastu turističkog sektora u BiH.”, izjavio je prilikom uručenja certifikta mr. Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Agencija Lily Travel DMC će sužbenim ulaskom u sistem halal kvalitete unaprijediti svoje konkurentne prednosti na svjetskom halal tržištu koje je najbrže rastući segment turizma

“Od početka postojanja nase agencije živimo filozofiju Halal poslovanja u dizajniranju turističkih aranžmana kao i ponudi naših konsultantskih usluga. Certifikat koji smo danas oficijelno dobili krunisao je naš rad i zalaganje na putu ka promovisanju halal vrijednosti. U oblasti inkoming turizma naše ciljne grupe su Malezija, Singapur, Arapski poluotok, Europa i USA. U oblasti konsaltinga naše ciljne grupe su kako domaće tako strano tržište”, izjavila je Fatima Čaušević Mešić iz agenciju Lily Travel DMC.

Bosna i Hercegovina do sad u sistemu halal kvalitete pored turističkih agencija ima 6 hotela i 5 restorana.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button