Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Za djecu i omladinu > Sestre, prepustite muškarcima da prepoznaju vaše kvalitete!

Sestre, prepustite muškarcima da prepoznaju vaše kvalitete!

Danas sam šetala pored jezera. Volim vidjeti parove divljih patki. Mužjake i ženke. Zelene glave i smeđe glave. Supružnici uvijek jedni pored drugih. A onda me to nagnalo na razmišljanje. Gledam mužjake sa njihovim emeraldno zelenim glavama, bijelim prstenovima oko vrata. Predivne boje. Ženke su uglavnom smeđe boje.

Kada pogledamo prirodu, mužjaci su uglavnom oni koji su atraktivni. Mužjaci pauna imaju prelijepa pera. Mužjaci kardinala su vatreno crvene boje dok su ženke smeđe boje. Mužjaci lavovi ponosno nose svoje grive, dok su kod ženki grive kratke dlake. Na mužjaku je da impresionira ženku. Oni mogu da rašire svoja krila kako bi impresionirali ženku. Mogu da plešu da je impresioniraju. Mužjak pingvina je taj koji pretraži cijelu plažu kako bi pronašao specijalni kamenčić za ženku i kako bi je impresionirao. Ove životinje prepoznaju vrijednost svojih žena.

Međutim, kada pogledamo ljude, mnoge žene se farbaju, izlažu svoja tijela, mnoge od njih to rade očajnički tražeći pažnju. One dopuštaju muškarcima da ih isprobaju prije nego donesu konačnu odluku. One prema sebi imaju manje poštovanja nego životinje. Mnogim muškarcima nije uopšte stalo da impresioniraju žene, jer su žene u mnogim društvima podložne muškarcima, bezvrijedne. Ispran im je mozak kako bi bile uvjerene da je njihovo tijelo jedino što imaju.

Probudite se sestre….Bog nas nije stvorio da prodajemo pive i auta. Nije nas stvorio da budemo bombonice za muškarce kao ni objekti zabave. Ne budite očajne. Prepustite muškarcima da prepoznaju vaše kvalitete. Ponosite se sobom i prepoznajte svoje vrijednosti. Ne prodajite se jeftino. Nema potrebe da reklamirate svoja tijela ili da im dopuštate probu. Kao žene zaslužujemo barem toliko respekta kao i patke na jezeru….

Izvor: Samara Dizajn

Prijevod: Taif Rose

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top