Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Seminar u Nahli: Priprema za trudnoću, porod i bebu u kući!

Seminar u Nahli: Priprema za trudnoću, porod i bebu u kući!

Nahlina linija zdravlja organizira treći u nizu seminara iz ciklusa “Slušaj govor svog tijela”, pod nazivom „Priprema za trudnoću, porod i bebu u kući“ koji će se održati 21. i 22. maja 2016. godine. Trudnoća i porod su za većinu žena najveća sreća, ali i najveća briga u njihovom životu. Buduća majka je u stalnoj brizi za svoje još nerođeno dijete: da li se hrani adekvatno, da li smije „ovo“ ili „ono“ u trudnoći, da li je simptom koji osjeti normalan, očekivan ili nije. Kraj trudnoće sa sobom donosi novu veliku brigu, a to je porod: kako se najbolje pripremiti, šta ponijeti, šta je normalno da se desi, a šta nije, koliko dugo traje i niz drugih pitanja koja u glavi ima svaka žena koja je blizu ovog događaja. Kad se sve završi, buduća majka je postala prava majka: beba je u kući! Kako se nositi s novom situacijom, šta očekivati u babinama pitanja su koja se stalno postavljaju.

Više o svim navedenim pitanjima saznajte na besplatnom dvodnevnom seminaru „Priprema za trudnoću, porod i bebu u kući“ koji će se održati 21. i 22. maja 2016. godine.

Tokom ovog dvodnevnog seminara bit će obrađene sljedeće teme:

subota, 21. maj, 14-17h

Trudnoća kroz mjesece, ishrana, mogući problemi, šta se „ne smije“ u trudnoći
Priprema za porod i tok poroda
Puerperij – babine; ishrana, higijena i vraćanje porodilje u formu
Dojenje – tehnike dojenja i psihološki aspekt; koristi dojenja
(predavačica: Samira Ademi, ginekologinja)

nedjelja, 22. maj, 12-15.30h

Vježbanje u trudnoći i vježbe disanja na porodu (Berina Mehmedalić, babica)
MRSA infekcija i druge infektivne bolesti značajne za trudnoću i porod (Alma Sejtarija-Memišević, specijalizantica infektologije)
Psihološki aspekti dojenja, postnatalna depresija, beba u kući – novi odnos majka-dijete (Azra Ibrahimović, voditeljica Nahlinog psihološkog savjetovališta)

Prijave na e-mail [email protected] Prilikom prijave dostaviti: ime i prezime i kontakt telefon. Rezervacija mjesta isključivo uz uplatu kotizacije. Kotizacija za seminar po osobi: 20 KM (služi isključivo za rezervaciju mjesta, te će u punom iznosu biti vraćena svim učesnicama koje do kraja odslušaju dvodnevni seminar). Uplata kotizacije na Nahlinom info desku najkasnije do srijede, 18. maja 2016. Broj mjesta je ograničen.

nahla.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com