Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sarajevo: Svečano otvoren hotel “Residence Inn by Marriott”

Sarajevo: Svečano otvoren hotel “Residence Inn by Marriott”

Residence Inn by Marriott” je prvi međunarodni hotelski brend koji je prisutan na području BiH te prvi hotel “Mariotta” koji postoji na Balkanu. Investitor i vlasnik hotela “Residence Inn by Marriott” je SEIC grupacija

  – U Sarajevu je jučer svečano otvoren hotel “Residence Inn by Marriott” koji je član porodice hotela “Marriott International” koji slovi za vodeću hotelijersku svjetsku kompaniju koja u skoro 74 zemlje svijeta posjeduje preko 4.000 hotela, prenosi Anadolu Agency (AA).

Residence Inn by Marriott” je prvi međunarodni hotelski brend koji je prisutan na području BiH te prvi hotel “Mariotta” koji postoji na Balkanu. Investitor i vlasnik hotela “Residence Inn by Marriott” je SEIC grupacija.

Nakon svečanog presijecanja crvene vrpce prisutima se obratio direktor Društva za ulaganje u južnu Evropu SEIC Enes Kazazić koji je prvenstveno svim građanima BiH čestitao današnji praznik Dan državnosti BiH.

“Ovo je bio put od 14 mjeseci građevinskog dijela. Ovaj hotel otvaramo danas, na Dan državnosti. Hvala svim učesnicima na ovom projektu kojih je mnogo i koji su zaista dali mnogo više nego što ugovorne obaveze nalažu. Ovo je dokaz da u BiH investiciju možemo pokrenuti i privesti na najkvalitetniji način. Sigurno znajte da ovaj projekat može biti kao primjer da možemo kad hoćemo i da imamo brz i učinkovit uspjeh kad se sve stvari stave na svoje mjesto”, kazao je Kazazić.

Khaled Al Aboodi, predsjednik Nadzornog odbora SEIC HOSPITALITY d.o.o izrazio je svoju veliku zahvalnost što je hotel Marriott proširio svoje tržište i na Bosnu i Hercegovinu.

“Drago mi je što smo ispunili obaveze ovog projekta. Prije godinu dana smo potpisali ugovore o ovom projektu i obećali smo da ćemo sve uraditi na vrijeme. Ovo jeste prvi projekat u BiH, ali u budućnosti ih planiramo još”, kazao je Al Aboodi.

Prema riječima direktor Grupe za razvoj Marriott Inc. Klausa Kienzlera, novootvoreni hotel u Sarajevu priključio se grupi hotela “Marriott” koji postoje širom Evrope. 

“Mariott u Evropi ima oko 300 hotela, a ovaj hotel se priključuje toj grupi. U budućnosti nastojimo da tokom narednih godina broj bude povećan. Čestitam investitorima i vlasnicima na ovom hotelu i svima koji su radili na projektu, inžinjerima i radnicima naravno”, kazao je Kienzler.

Novootvoreni hotel u sarajevskom naselju Čobanija posjeduje međunarodno priznate standarde u hotelijerskoj industriji te će za te potrebe uposliti 22 radnika, a raspolaže sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana.

“Marriott International” predstavlja vodeću hotelijersku kompanija s više od 3.800 objekata u 74 države širom svijeta i s 18 hotelskih brendova. 

 Akos.bA/AA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top