Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sarajevo spremno za “balkanski Davos” – Sarajevo Business Forum 2014

Sarajevo spremno za “balkanski Davos” – Sarajevo Business Forum 2014

Najveća regionalna investicijska konferencija koja se naziva i “balkanski Davos”, čiji je medijski sponzor Anadolu Agency, Sarajevo Business Forum (SBF), održaće se 14. i 15. maja. 
Petom po redu Forumu prisustvovat će turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, bivši predsjednik Slovenije Danilo Turk, ministar vanjskih poslova Katara dr. Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, generalni direktor jednog od najvećih investicionih fondova na svijetu Katar Investment Authority Ahmad Al Sayed, malezijski princ Perak Raja dr. Nazrin Shah i veliki broj predstavnika poslovnog i političkog svijeta. 
Na Forumu, u okviru kojeg će važnim političkim i ekonomskim liderima biti predstavljen potencijal jugoistočne Evrope, učesnici će biti informisani o regionalnim projektima u vezi ulaganja u oblasti poljoprivrede, energije, infrastrukture, građevinskog i turističkog sektora. 
Direktor Bosna International Bank-a (BBI) i organizator Sarajevskog poslovnog foruma Amer Bukvić izjavio je da su u potpunosti spremni za SBF i da očekuju značajan odziv. 
U okviru Sarajevo Business Forum-a (SBF), koji je prije skoro pet godina podržao i balkanskim Davosom nazvao premijer Recep Tayyip Erdogan, važi za najveću regionalnu investicijsku konferenciju. U sklopu SBF-a investitorima je do sada predstavljeno više od 500 projekata, od kojih je određeni dio realizovan.

 

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top