Kultura i obrazovanje

Udruženje “Izvor Selsebil” i CLPU organizovali seminar o liderstvu

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) iz Sarajeva, u saradnji sa Udruženjem „Izvor Selsebil“ Živinice, realizovao je u subotu 10.05.2014 godine, seminar na temu „Liderstvo“ u prostorijama udruženja,  za sve  članove i simpatizere.

Petosatni seminar su realizovali iskusni treneri CLPU Amir Mehić, prof. i Muhamed Ikanović, prof. Na seminaru je bilo prisutno 20 članova.

 Ova tema je bila iznimno zanimljiva jer je tretira način komunikacije sa drugima, organizovanje vlastitog života, isptivanju kvaliteta, i preuzimanju liderske pozicije u okruženju.

Cilj seminara bio je da pomogne učesnicima da otkriju svoje potencijale, da ih razviju, a onda ih udruže sa potencijalima drugih pojedinaca, ostvarujući tako više, zajedničke ciljeve i interese, na brži i efikasniji način, za dobrobit svih.

Tokom seminara učesnici su se upoznali sa osnovnim pojmovima  i definicijama vezanih za liderstvo, vrste liderstva, osobine i karakteristike dobrih lidera.

Putem interaktivne radionice učesnici su imali zadatak da u grupi odaberu lidera, da podijele obaveze, otkriju interese i postave zajedničke ciljeve. Tokom seminara su, pored prezentacije, puštani  edukativni video-klipovi o liderstvu i temama kojih su se učesnici i treneri doticali u toku seminara.

  Nakon seminara svi članovi učenici su se opustili uz rekreaciju i odmor na sportskom terenu koji se nalazi u sklopu udruženja “Izvor Selsebil“ Živinice.

 

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

 

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button