Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Sarajevo: Održana promocija nove knjige Jasmine Demirović

Sarajevo: Održana promocija nove knjige Jasmine Demirović

 U subotu, 27. februara 2016. godine, u Bošnjačkom institutu održana je veoma zapažena promocija nove knjige, autorice Jasmine Demirović. Poema ”Sa Gackom do Mostara – Riječ kao Lijek – Zauvijek” odličan je vid sjećanja na naše bosanske šehide, a posebno na šehide Gacka i Istočne Hercegovine.

Prostorije sale Bošnjačkog instituta bile su premale da prime sve zainteresirane ljubitelje pisane riječi. Moderatori i promotori knjige, pored autorice, bili su: Senad Bašić, Hasan Eminović i Meadin Mrndžić.

Ovo posebno druženje ljubitelja pisane riječi svojim prisustvom uveličali su mnogi poznati ljudi iz javnog života naše lijepe Bosne.

Lijepim sevdalinkama prisutne je razveselio poznati bh interpretator Abid Sakalaš, a ovom skupu, pored pomenutih promotora, obratili su se i gospodin Avdo Hebib, Ramiz Salkić, te Remzija ef. Pitić, muftija goraždanski.

Svojim prisustvom i obraćanjem naznačili su važnost i značaj pisane riječi, a posebno one tematike kojom se bavila profesorica Demirović u svojoj novoj knjizi.

Autorici Demirović uručene su određene zahvalnice i plakete kao dokaz njenog društveno-korisnog angažmana u posljednje 23 godine.

Nakon promocije prisutni su imali priliku pogledati zanimljivu izložbu akvarela autora Fehima Vukotića.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top