Ekonomija

Sarajevo Business Forum dobitnik priznanja Evropskog pokreta: „Najbolji poslovno-investicijski projekt regiona“

U Cazinu je 3. avgusta održana svečana akademija “Dan i mjeseci Evrope u BiH – Cazin 2017” koju tradicionalno organizuje Evropski pokret u BiH, a na kojoj su dodijeljene brojne nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivima  koji su svojim radom dali zanačajan doprinos uspjehu evropskih integracija BiH.

Međunarodna investicijska konferencija – Sarajevo Business Forum (SBF), koju već osam godina organizira BBI banka, dobila je priznanje: “Najbolji poslovno-investicijski projekt regiona“. Nagradu je u ime BBI banke primio Dino Selimović, direktor Marketinga i komunikacija BBI banke i član Koordinacionog tima Sarajevo Business Foruma 2017.

„Sarajevo Business Forum dobar je primjer uspješne saradnje javnog i privatnog sektora. Tokom osam godina SBF je postao jedan od najvećih i najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za region Jugoistočne Evrope. Svake godine na SBF-u okupimo vodeće investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta. Na Forumu oni imaju priliku upoznati se s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije.”, kazao je Selimović koji je u ime Bosna Bank International učestvovao i na biznis forumu koji je organizovan u Cazinu.

Sarajevo Business Forum je postao globalna platforma za promociju projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnom i institucionalnom nivou, s ciljem unapređenja ekonomije Bosne i Hercegovine i regiona. Do sada je, u proteklih 8 godina, na Sarajevo Business Forumu učestvovalo preko 8.000 učesnika, a detalji su dostupni putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button