Kulinarstvo

Rižoto sa povrćem: Napravite obrok za 30-tak minuta

Rižoto s povrćem gotov je za svega 30-tak minuta i odlično paše kao prilog bilo kojem mesu, bijelom ili crvenom, a ako želite možete ga poslužiti i kao samostalno jelo uz finu zelenu salatu ili salatu od cikle začinjenu bučinim uljem.

Od namirnica možete zapravo koristiti bilo koje povrće koje imate u frižideru.

Sastojci:

5 dkg maslaca

1 očišćena i na kockice isječena mrkva

1 očišćen i na kockice isječene korijen celera

1 sitno isjeckana mala glavica luka

1 šoljica vrhova šparoge

2 šoljice isječenih gljiva

1 šoljica riže

2 šoljice temeljca od povrća ili vode

Na ugrijanom maslacu pržite sve povrće oko 10 minuta. Dodajte rižu i nalijte temeljcem ili vodom. Kuhajte dok riža ne bude mekana. Služite uz umak od paradajza. Ako volite da vam je riža kremastija možete dodati 2 kašike kajmaka. Njegova slanoća i gustoća će upotpuniti okus riže.

savjetnica.com

Povezani članci