Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Rižoto sa morskim plodovima

Rižoto sa morskim plodovima

Preporuka za današnji ručak:

Sastojci:

1 pakovanje zaleđenih morskih plodova  (odlediti prije upotrebe)

1 manja glavica crvenog luka

2 čehna bijelog luka

komadić (5 cm) đumbira

1 komad crvene paprike

1 komad žute paprike

špinat (sitno isjeckan), količina po želji

kupus sitno rezan (količina po želji)

1,5 do 2 šolje riže

himalajska so, maslinovo ulje

sok od limuna za serviranje

 

Postupak:

Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte papriku.

Onda dodajte morske plodove

Dinstati na laganoj vatri i pri tome dodavati bijeli luk i đumbir (sitno sjeckano).

Na kraju dodati povrće i 2 čaše vode.

Kuhajte dok riža ne bude skuhana, miješajte i dodajte vode po potrebi.

Serviranje: rižoto se može poslužiti kao glavno jelo sa malo soka od limuna ili kao prilog.

 

Akos.ba i Dobrekalorije.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Portal Akos.ba pratite putem aplikacija za Android i Facebook.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top