Uncategorized

Recept dana: Brzo&Fino puretina sa čipsom od sira

Priprema 20 min
Kuhanje
20 min
Serviranja
2 porcije
Sastojci:
30g sitno narendane gaude
30g grubo narendane gaude
2 kašike putera
300g purećih kotleta
so i biber
1 češanj bijelog luka
250g gljiva po izboru
60ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje, Lagano
180g rukole ili mladog špinata
 
Priprema:

Zagrijte rernu na 220°C. U tepsiji, obloženoj papirom za pečenje, oblikujte od sitno rendanog sira 2 okrugle pločice/čipsa. Pecite 5 minuta ili dok ne postanu hrskavi pa pustite da se ohlade.

Smanjite temperaturu u rerni na 160°C. U tavi otopite puter. Na visokoj temperaturi, kratko prepecite puretinu, otprilike 2 minute sa svake strane. Začinite solju i biberom. Puretinu prebacite u tepsiju nastavite da je pečete u rerni dok pripremate sos.
U tavi, gdje se pržila puretina, propržite bijeli luk i gljive. Začinite biberom, Brzo&Fino Laganim vrhnjem za kuhanje i krupno narendanom gaudom. Miješajte dok se sir ne otopi. Servirajte puretinu prelivenu sosom od gljiva na salati od rukole i ukrasite zapečenim pločicama sira.

Brzo&Fino i Akos.ba

Povezani članci