Recept dana: Brzo&Fino pasta s piletinom i gljivama
Priprema 15 min
Kuhanje
25 min
Serviranja
4 porcije
Sastojci:
2 pileća fileta, isječena na trake
2 kašika putera
2 narendana češnja bijelog luka
1 kašika začinskog bilja
300g fetucini tjestenine
1 manja glavica luka, na kocke
4 – 5 šampinjona, nasječenih na tanke listove
2 kašike brašna
1/2 kašičice bibera
prstohvat soli
500ml mlijeka
125ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje, Lagano 10%
250g Galbani mocarele
80g parmezana
2 paradajza, nasječena na kocke
125ml Brzo&Fino milerama
Priprema:
U tavi, na srednjoj temperaturi, zagrijte puter pa propržite piletinu i bijeli luk sa začinskim biljem, otprilike 8 minuta.
U međuvremenu, u ključaloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama sa pakovanja. Na puteru propržite luk i gljive 5 minuta, nakon toga dodajte brašno, so i biber.
Promiješajte i na kraju dodajte mlijeko, Brzo&Fino vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se ne zgusne, otprilike 5 minuta. Kada skinete sa vatre, umiješajte mocarelu i parmezan. Pastu procijedite i vratite u lonac. Prelijte sosom od gljiva i dodajte piletinu.
Servirajte sa paradajzom i Brzo&Fino mileramom ili kiselim vhrnjem.
Savjet:
Možete dodati cvijetove brokule ili kriške paprike.
Brzo&Fino Akos.ba