DijasporaU Fokusu

Ramazan 2022: Najava džematskih aktivnosti u BICC Carlisle Pennsylvania

Ramazan u dijaspori 2022.

Mjesec ramazan nam je pred vratima i spremnost na promjene u nama se budi. Ovo je prilika da naše standardne ramazanske aktivnosti učinimo još ljepšim. Ljepota ramazana je posebno vidljiva u džematu. Džemati su naši biseri koji se sjaje najljepše i tako šalju poruke sreće, mira i slobode.

Sretni samo da ovaj mjesec ramazan možemo u džematu BICC Carlisle (Pennsylvania) dočekati u punom kapacitetu. Tako da smo ovaj mjesec ramazan planirali da u našem džematu imamo zajedničke iftare,  druženja do sehura. Mukabela je planirana da se uči u prostorijama džamije. Fokus smo stavili na kratka predavanja pred teravih namaz, što je postala standardna praksa. Predavanja su jako raznolika i fokusirana na mnoštvo tema.  Cilj nam je da mjesec ramazan bude osmijeh na licima naše omladine, tako da planiramo imati i omladinske iftare. Raduje nas da imamo posebne komšijske odnose sa drugim religijskim zajednicama i planiramo da ih pozovemo na  iftar, na kojem bi detaljnije objasnili kakva je važnost i suština mjeseca ramazana.

Svima nam je posebno drago da se vraćamo punim kapacitetom u naše džamije i da zajedničkim druženjima možemo doprinijeti poseban osjećaj vrijednosti života u odabranom mjesecu ramazanu. Ispred džemata BICC Carlisle, Pennsylvania, Sjedinjene Američke Države, želimo svima uspješan mjesec ramazan i da protekne u blagoslovljenim danima i noćima. Neka nam ovaj mjesec bude prilika da budemo što bolji muslimani i muslimanke.

S poštovanjem;

Zinaid ef. Granić

BICC Carlisle
Pennsylvania

Akos.ba

Povezani članci